Какво представляват НСПВС?

Какво представляват НСПВС?

Всеки, който вземе повече от това, трябва незабавно да види лекар.

Възможно е да вземете Tylenol с НСПВС. Те са различни лекарства, които работят по различен начин в тялото. Човек обаче трябва да внимава да не надвишава препоръчителната доза за нито едно лекарство.

Какво представляват НСПВС?

НСПВС са лекарства, които намаляват възпалението и болката. Те работят, като нарушават производството на простагландини, хормони, които контролират възпалението, притока на кръв и съсирването на кръвта.

Чрез инхибиране на простагландини, НСПВС могат да намалят треската, възпалението и свързаната с тях болка.

Най -често срещаните видове НСПВС включват:

 • Аспиринът е полезен за лечение на болка, треска и възпаление. Той може също да намали риска от сърдечен удар.
 • Ибупрофен помага за лечение на постхирургична болка, треска и редица възпалителни състояния.
 • Напроксенът е често срещано лечение за болки в гърба в гърба на гърба в гърба в гърба в гърба е често срещано лечение на болки в гърба. и треска.
 • celecoxib е често срещано лечение с рецепта за артрит.

предпазни мерки на НСПВС

Понякога използването на НСПВС обикновено е безопасно за повечето хора. Обаче тези с хронични състояния или анамнеза за стомашни язви трябва да говорят с лекар, преди да ги приемат.

Някои потенциални странични ефекти на НСПВС включват:

 • Болки в стомаха
 • Настранена
 • повръщане

В редки случаи НСПВС могат да причинят сериозни странични ефекти, като рискът се увеличава с дългосрочна употреба и при хора с a История на сърдечните заболявания. Примерите за тежки странични ефекти включват:

 • Алергични реакции
 • Астматични атаки
 • Високо кръвно налягане
 • Сърдечен удар
 • Проблемите с бъбреците

НСПВС също могат да предизвикат язви на стомаха и да кървят. Фактори, които могат да увеличат тези рискове, включват:

 • Дългосрочна употреба
 • Смесване на НСПВС с кортикостероиди или антикоагулантни лекарства
 • по-възрастна възраст
 • poorer overall health
 • alcohol consumption

What’s better to treat a fever: Tylenol or ibuprofen?

Ibuprofen is an NSAID available over the брояч. Той помага за облекчаване на болката, като същевременно намалява възпалението.

И ибупрофен, и тиленол помагат за облекчаване на болката и намаляване на треската. И двете са ефективни за 4–6 часа.

ibuprofen е по -подходящ за умерена болка, а не мека. Той също може да бъде по -ефективен при лечение на възпалителни симптоми, които могат да съпътстват треска, като синузит или болки в гърба.

Личните предпочитания могат да повлияят на нечие решение да вземе Tylenol или Ibuprofen за треска.

Резюме

tylenol и NSAID са и двете лекарства за обезболяване, но първият не е НСПВС. За разлика от Tylenol, НСПВС също намаляват възпалението. Тъй като всяко лекарство работи по различен начин, като цяло е безопасно да ги приемате заедно.

tylenol има различни приложения, включително лечение на треска, мускулна болка и артрит. Обикновено е безопасно за използване. Въпреки това, приемането на повече от 4000 mg на ден може да причини сериозни странични ефекти, като увреждане на черния дроб.

Активната съставка в тиленол е ацетаминофен. Много продукти съдържат това вещество, така че проверете съставките на други лекарства, докато приемате Tylenol, за да избегнете предозиране. Хората също трябва да отбележат, че дозите могат да варират в зависимост от възрастта и теглото на човек.

 • Болка/анестетика
 • Аптека/фармацевт

Медицински новини днес Има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Tylenol може да причини сериозно увреждане на черния дроб

Ако приемате Tylenol в продължение на четири дни според указанията, може да сте изложени на риск от увреждане на черния дроб, казва ново проучване. Tylenol е на пазара от десетилетия. Предишни проучвания показват, че тиленол в комбинация с хидрокодон причинява увреждане на черния дроб – експертите са смятали, че чернодробната токсичност е свързана с хидрокодон. Това ново проучване ясно показва, че Tylenol представлява риск, а не хидрокодон.

Изследователи от Университета на Северна Каролина, Chapel Hill, САЩ, бяха изненадани, когато разбраха, че увреждането на черния дроб няма нищо общо с опиата (хидрокодон). Те откриха по -рано непризнат, но доста забележителен ефект само от ацетаминофен (тиленол), когато се приема според указанията в продължение на четири дни.

Учените казаха, че пациентите, които наистина се нуждаят от тиленол, не трябва да спират да го приемат. Ако са загрижени, те трябва да обсъдят лекарствата си с лекаря си, преди да обмислят превключването.

tylenol е популярно болкоуспокояващо, взето от милиони хора по целия свят. Той е алтернатива на аспирина за хората, които са загрижени за неговите стомашно-чревни странични ефекти.

Изследователите откриха за ефекта на Tylenol върху нивата на чернодробния ензим, докато провеждат изпитване на терапия, включващо наркотично лекарство, хидрокодон, в комбинация с ацетаминофен. Фокусът беше върху ефекта на чернодробната токсичност на наркотичното лекарство. Въпреки това, Purdue Pharma, която финансира проучването, установи, че няколко здрави лица имат високи нива на специфични чернодробни ензими – обикновено показател за здравословен риск за черния дроб.

Изпитанието беше спряно и друг екип беше повикан да извърши ново изпитване, което установи, че Тиленол е причина за чернодробните проблеми. Можете да прочетете за настоящото изпитване в списанието на Американската медицинска асоциация, 5 юли.

Новото изпитание включваше 145 здрави доброволци. Те бяха разделени на три групи. Първата група получи комбинация от ацетаминофен/опиоид, втората ацетаминофен само и третата група получи плацебо. Те бяха на своите лекарства (и) или плацебо в продължение на 14 дни. Групата само ацетаминофен получи максимална препоръчителна дневна доза.

Максималните ALT измервания за всяка група бяха както следва: Колко са имали максимално измерване на ALT 3 пъти по -високо от горната граница на нормалното:

– плацебо група – 0% – комбинация Ацетаминофен/опиоидна група – 31% до 44% – група само ацетаминофен – 31% до 44%

Тези резултати показват, че именно ацетаминофенът, а не опиоидът, има ефект.

Д -р Пол Уоткинс, водещ автор, каза: „Беше толкова невероятно, че провеждам продължаващо проучване с 50 души. Това не е в документа на JAMA, но установяваме, че тя проверява констатациите. Доста съм убеден, че ако продължим да се отнасяме към хората, те ще се върнат към нормалното си състояние, така че около месец, вярвам, че чернодробните химикали биха били нормални, дори продължават. " С други думи, Уоткинс вярва, че показанията се установяват след по -дългосрочно използване на ацетаминофен.

Възможно е повишените показания на чернодробния ензим да не са точни показатели за риск. Уоткинс добавя „В миналото, когато до тази степен сме виждали аномалии на ензимите на черния дроб, той посочи американските лекари, че има значително увреждане на черния дроб или увреждане. Тъй като имаме десетилетия опит и знаем безопасността на ацетаминофен, тестовете са толкова добри, колкото си мислехме, че са? Може би те не са добри прогнози за това кои лекарства ще имат проблеми с черния дроб. "

Колко лекари са спрели други лекарства, които са дадени в комбинация с ацетаминофен? Тъй като препоръчаните дози ацетаминофен не са били признати, че причиняват повишаване на чернодробния ензим, лекарите може да са извършили скъпи чернодробни оценки ненужно. Уоткинс се чудеше колко други лекарства, като статини, може да са били спрени, защото лекарите подозираха, че причиняват проблеми с черния дроб, когато всъщност това е ацетаминофенът.

„Повишаване на аминотрансферазата при здрави възрастни, получаващи 4 грама ацетаминофен дневно“, рандомизирано контролирано изпитване Пол Б. Уоткинс, MD; Нийл Каплавиц, доктор по медицина; Джон Т. Слати, доктор; Connie R. Colonese, MS; Salvatore V. Colucci, MS; Пол У. Стюарт, доктор; Стивън К. Харис, д -р Джама. 2006; 296: 87-93. Връзка към резюме.

Написано от: Christian Nordqvist Редактор: Медицински новини днес.

 • Клинични изпитвания/лекарствени изпитвания
 • чернодробно заболяване/хепатит
 • Болка/анестетика

Диабет тип 1: Червата държи ли ключа към профилактиката?

Насочването на специфични микробиоти в червата може да бъде един от начините за защита от диабет тип 1, завършва ново проучване.

Изследователи от Университета в Куинсланд в Австралия откриват различни промени в микробиотията на червата при гризачи и хора, които са изложени на висок риск от диабет тип 1.

Освен това учените установяват, че тези промени в микробиотата на червата са резултат на генетична чувствителност към диабет тип 1, както и промени във функционирането на имунната система.

Съавтор на изследването д-р Ема Хамилтън-Уилямс-от Института за транслационни изследвания в Университета в Куинсланд-и колегите си казват, че това твърдят, че това твърдят, че от Университета в Куинсланд-и колегите му казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите казват, че колегите твърдят, че колегите, че колеги казват, че Техните открития предполагат, че насочването към микробиотата на червата може да има потенциал да предотврати диабет тип 1.

Резултатите бяха публикувани наскоро в списанието Microbiome.

При диабет тип 1, имунната система погрешно атакува и унищожава бета клетките или тези, които произвеждат инсули n, от панкреаса. В резултат на това не се прави достатъчно инсулин и това може да доведе до повишаване на нивата на кръвната захар.

Диабет тип 1 представлява около 5 процента от всички случаи на диабет, а настъпването на състоянието е най -често срещано В детството, юношеството и младата възраст. са изложени на по-голям риск от състоянието.

например, чувствителността към диабет тип 1 е по-висока сред индивидите, които имат варианти на човешкия левкоцитен антиген комплекс, като HLA-DQA1, HLA-DQB1 и HLA -Drb1 гени. Това са гени, които играят роля във функционирането на имунната система.

Изследванията също предполагат, че промените в микробиотата на червата – или популацията на микроорганизмите, които пребивават в червата – играят роля в развитието на диабет тип 1.

Въпреки това, както обясняват д-р Хамилтън-Уилямс и колегите му, не е ясно дали подобни промени в микробиотата на червата се ръководят от генетична чувствителност към диабет тип 1 или други фактори. Екипът се опита да разбере с новото проучване.

Първо, те проведоха анализ на модели на мишка, които не са генетично податливи на диабет тип 1. Те разгледаха дали микробиотата на червата на гризачите се различават с тази на мишките, които са защитени срещу диабет тип 1, и ако е така, дали генетичната чувствителност играе роля.

Резултатите от анализа разкриват, че мишката играе роля. Моделите с генетична чувствителност към диабет тип 1 демонстрират промени в състава на микробиота на червата. По -конкретно, те показват намаления на бактериите Ruminococcus, Lachnospiraceae и Clostridiales.

Нещо повече, учените установяват, че тези промени са свързани с промените във функционирането на имунната система.

Проучването също така също изследването също е свързано с изследването.

Проучването и изследването също изследването също изследването също паразитол капсули цена изследва изследването също. установяват, че използването на имунотерапия за насочване към Т клетки – които са вид бели кръвни клетки – свързани с диабет тип 1, доведе до значителни промени в микробиотата на червата на гризачи.

Път за профилактика?

Изследователите успяха да потвърдят своите открития в проучване на хора с генетична чувствителност към диабет тип 1, които са били част от кохортата Twinsuk.

dr. Хамилтън-Уилямс и нейният екип сега планират да оценят клиничните изпитвания на имунотерапии за диабет тип 1, с цел да разберат дали лечението е довело до промени в микробиотата на червата.

Ако е така, изследователите казват, че то това След това може да бъде възможно да се предпази от диабет тип 1 чрез възстановяване на защитните микроорганизми на червата.

„Това изследване показва“, казва д-р Хамилтън-Уилямс, „Има генетичен компонент към микробиотата и имунният отговор, включен в имунния отговор при регулирането му. Това означава, че промените в микробиотата при диабет тип 1 се появяват преди да се развият симптомите и не са само страничен ефект от заболяването. “

„ Терапиите, насочени към микробиотата, следователно могат да имат потенциал да предотвратят тип 1 диабет в бъдеще. ”

dr. Ема Хамилтън-Уилямс

 • стомашно-чревна/гастроентерология
 • Имунна система/ваксини

Диабет тип 2: Нови указания по -ниски нива на контрол на кръвната захар

Американският колеж на лекарите вече публикува новите си насоки относно желаните нива на контрол на кръвната захар за хора с диабет тип 2. Препоръките имат за цел да променят настоящите терапевтични практики и лекарите трябва да се стремят към умерено ниво на кръвна захар при лечение на своите пациенти.

Според най -новите оценки почти 30 милиона души в Съединените щати имат тип 2 Диабет, който възлиза на над 9 процента от цялото население на САЩ.

След като бъдат диагностицирани с диабет тип 2, пациентите често се съветват да приемат теста за гликиран хемоглобин (HbA1c), за да се запази кръвта нива на захар под контрол.

Тестът е средно нивата на кръвната захар на човек през последните 2 или 3 месеца, като оценът на HBA1C от 6,5 процента показва диабет.

пациенти, които оценяват над 6,5 След това на процента ще бъде предписано ежедневно лечение на базата на инсулин, което те могат да инжектират. Инжекциите с бързо действие влизат в сила в рамките на 5 до 15 минути, но продължават за по-кратко време от 3 до 5 часа. Инжекциите с продължително действие влизат в сила след 1 или 2 часа и продължават между 14 и 24 часа.

Но някои проучвания посочват, че тестът HBA1C може понастоящем да бъде прекалено използван в САЩ и те предположиха, че те предположиха, че те предложиха, че те са предложили, че те са предложили, че те са предположили, че те са предложени, и са предложили, че те предложиха, че те предположиха, Подобно прекомерно тестване може да доведе до прекомерни пациенти с хипогликемични лекарства.

Тези лекарства често имат редица странични ефекти, като стомашно-чревни проблеми, прекомерно ниска кръвна захар, увеличаване на теглото и дори застойна сърдечна недостатъчност.

Освен това, както някои изследователи посочиха, „прекомерното тестване допринася за нарастващия проблем с отпадъците в здравеопазването и увеличената тежест на пациента при управление на диабета.“

В този контекст, The The Американският колеж по лекари (АКП) се зае да разгледа съществуващите насоки от няколко организации и доказателствата, налични в опит да помогнат на лекарите да вземат по -добри, по -информирани решения относно лечението на хора с диабет тип 2.

техните насоки бяха публикувани в списанието Annals of Internal M Едицина.

A1C от 7 до 8 процента се препоръчва

, както обяснява ACP, настоящата обосновка зад съществуващите препоръки от резултат от 6,5 процента – или под 7 процента – е Това, че поддържането на кръвната захар това ниско би намалило риска от микросъдови усложнения с течение на времето. АКТК обаче установи, че доказателствата за подобно намаление са „непоследователни“.

Както д -р Джак Енде – президентът на АКТП – казва, „[Нашият] анализ на доказателствата, които стоят зад съществуващите насоки that treatment with drugs to targets of 7 percent or less compared to targets of about 8 percent did not reduce deaths or macrovascular complications such as heart attack or stroke but did result in substantial harms.”

He continues, saying , „Доказателствата показват, че за повечето хора с диабет тип 2, постигането на А1С между 7 и 8 процента ще балансира най-добре дългосрочните ползи с вреди като ниска кръвна захар, тежест за лекарства и разходи.“

Additionally, the ACP recommend that patients who are 80 years old and above, or who live with chronic illnesses such as dementia, cancer, or congestive heart failure, receive a treatment that focuses on reducing high blood sugar-related symptoms instead of lowering Нива на HbA1c.

Contents